Hello Actors-mässan 2015

Hello Actors-mässan är en mässa för såväl oerfarna som yrkesverksamma skådespelare med fokus på att knyta kontakter, skapa jobbmöjligheter och att hjälpa skådespelare till en framgångsrik karriär.

Hello Actor-mässan 2015 gick av stapeln lördagen den 12:e september på Filmhuset i Stockholm med över 1500 besökare, fullbokad karriärvägledning och öppen audition samt slutsålda föreläsningar flera veckor i förväg.

Entrébiljetten till mässan är gratis och i din entrebiljett ingår tillträde till utställningsrummet, en goodie bag, möjlighet till bokning av karriärvägledning samt öppen audition. För att ta del av våra föreläsningar kostar det 100 kr per föreläsning.

FÖR ATT SE BILDER FRÅN HELLO ACTORS-MÄSSAN 2015  KLICKA HÄR!

INFO OM FÖRELÄSNINGARNA

1

11:00 – 11:45 EN SKÅDESPELARES ARBETE MED SIG SJÄLV MED JOAKIM NÄTTERQVIST

Vad är skådespeleri för dig? Ett yrke, en hobby eller en livsstil? I föreläsningen ”En skådespelares arbete med sig själv” berättar Joakim Nätterqvist om vad skådespeleri är för honom och om sina erfarenheter för dig som vill utvecklas som skådespelare inom film, TV och teater.

Joakim Nätterqvist är en av grundarna till teaterskolan Actors Studio Stockholm som är ett tvåårigt skådespelarprogram i Gamla Stan. Han utexaminerades som skådespelare från Teaterhögskolan i Stockholm 2001. Sedan dess har Joakim varit verksam och aktiv inom film, TV och teater. Han har arbetat som pedagog, regissör och manusförfattare men är mest känd för sitt arbete som skådespelare och sin roll i filmatiseringarna av ”Arn”.

Greg Poehler pic

12:00 – 12:45 FRÅN IDÉ TILL TV-SERIE (IN ENGLISH) MED GREG POEHLER

Vad är det som krävs för att din idé ska förvandlas till en lyckad produktion? I föreläsningen ”Från idé till TV-serie” berättar skådespelaren, manusförfattaren och producenten Greg Poehler om sitt arbete med att skapa TV-serien ”Welcome to Sweden” som blivit ett utav Sveriges största humorprogram.

Greg Poehler har tidigare arbetat som advokat men lämnade det yrket bakom sig när han flyttade till Sverige. Han är skådespelare, manusförfattare och producent till den svensk-amerikanska TV-serien ”Welcome to Sweden” som sänds på TV4 i Sverige och NBC i USA.

Helena af Klercker

13:00 – 13:45 TO BE OR NOT TO BE – UR EN ROLLSÄTTARES PERSPEKTIV MED HELENA AF KLERCKER

Vad är en lyckad audition? Med många års erfarenhet inom rollsättning erbjuder Helena af Klercker en föreläsning om hur du som skådespelare kan gå tillväga för att få de roller du vill ha och hur hon jobbar för att hjälpa dig som skådespelare ur er rollsättares perspektiv.

Helena af Klercker har jobbat som rollsättare med en mängd reklamfilmer, TV-produktioner och spelfilmer på sitt CV. Hon är utbildad regissör och producent vid London International Film School och fastnade därefter även för castingarbetet som hon finner otroligt givande! Som med många andra startade Helenas karriär med en dröm om att bli skådespelerska vilket hjälper henne att förstå skådespelaren i sitt arbete eftersom hon själv stått stått på scen och framför kameran.

abf_logo_svvit

14:00 – 14:45 MÅNGFALD I ROLLBESÄTTNING

Varför är de flesta skådespelare i svensk TV vita? Rollsättare behöver nätverk, kunskap och verktyg för att skapa produktioner med större mångfald och med alla slags skådespelare. Hur kan rollsättare undvika stereotyper och arbeta normkritiskt? Hur kan film och TV bli mer relevant och engagerade för hela samhället?

Under denna paneldiskussion hoppas vi kunna öppna upp för nya sätt att ansluta svensk film till den växande diskussionen om hur konst och kultur görs relevant och intressant för hela samhället.

Moderator: Tanvir Mansur

Paneldeltagare: Greg Poehler, David Nzinga, Rodja Sekersöz & Salem Yohannes

Fredrik Wagner

15:00 – 15:45 THE BUSINESS OF ACTING MED FREDRIK WAGNER

I den här branschen är ALLT möjligt! Med rätt energi och drivkraft kan du uppnå dina mål som skådespelare. ”The Business of Acting” handlar om att bli effektiv, strukturerad och fokuserad. Under föreläsningen kommer skådespelaren Fredrik Wagner att vidröra några av de viktigaste punkter som gör dig mer framgångsrik!

Fredrik Wagner är utbildad skådespelare vid New York Film Academy och driver även studion Apartment 86 på Söder (www.apartment86.com) för professionella inom filmbranschen.

Just nu filmar Fredrik en Internationell mini-serie i Berlin och svenska ”Beck”. I vinter gör han en av huvudrollerna i en internationell samproduktion (TBA) och medverkar i säsong 2 av den prisbelönta äventyrs-serien ”The Great Dying”. Fredrik är även aktuell i SVT -serie och i de svenska långfilmerna ”Vitt Skräp” och ”HULDRA – Lady of the Forest” med biopremiär 2016. Dessutom blev han utvald som enda manliga svenska skådespelare till ”Northern Lights” under Berlin Filmfestival 2015. För mer information om Fredrik besök: www.fredrikwagner.com

16:00 – 16:45 AGENT 007 – MED RÄTT ATT FÖRHANDLA MED REGINA HEDMAN

Vad gör en agent? Varför har man en agent? Och hur fungerar relationen mellan agent och klient? Dessa frågor kommer att besvaras av Regina Hedman – en av Sveriges främsta agenter som exklusivt representerar skådespelaren och komikern Robert Gustafsson.

Regina Hedman arbetade under många år som agent på en av Sveriges första och största agenturer för skådespelare, regissörer och manusförfattare – Agenterna för Film, TV & Teater. Hon kom att representera många av våra stora svenska stjärnor som exempelvis Mikael Persbrandt, Jakob Eklund, Marie Richardsson med flera. Innan dess arbetade Regina Hedman 10 år på Sveriges Television som förhandlare och avtalsansvarig.

Sedan år 2002 representerar Regina Hedman komikern och skådespelaren Robert Gustafsson och tillsammans driver de Robert Gustafsson Management.

KARRIÄRVÄGLEDNING

Vill du få feedback på hur du lättare skall få de jobb du söker? Eller tips på hur du kan förbättra ditt CV? I samarbete med StagePool erbjuder vi våra besökare gratis speedcoachning.

StagePools karriärvägledare har flerårig erfarenhet av underhållningsbranschen och känner till de bästa och effektivaste sätten för att du ska få ditt drömjobb! Besök StagePools monter för att boka en tid med deras fantastiska karriärvägledare.

SP

ÖPPEN AUDITION

Under mässan hade Stenmark Casting en öppen audition för sitt register.

Stenmark Casting har rollsatt hundratals reklamfilmer samt ett flertal TV-serier och filmer sedan starten 2006. Missa inte din chans att bli sedd inför deras nästa produktion!

HITTA TILL MÄSSAN

FILMHUSET, BORGVÄGEN 1, GÄRDET, STOCKHOLM